Április 26-án, hétfőn a Pasaréti úton gyülekeztünk Mészáros Gabriella és dr. Rohály Gábor "otthonában", hogy közösen felfedjük Tokaj titkait. Teljesen vegyes korosztály, tudásszint, de egy közös, a tokaji borvidék és a borok iránti tisztelet, szeretet. Nagyon élveztem! Velem szemben egy fiatalabb srác ült, aki a Magyar Borakadémián történész (XVIII. századi borok kutatása a szakterülete és épp könyvet ír), mellette egy borszakértő hölgy, aztán épp a WSET angol diplomájára váró fiatalember, egy magyar csodabogár Franciaországból, egy idősebb borkedvelő házaspár és egy hobbi borász, no meg én. :-)
Amíg várakoztunk, hogy mindenki megérkezzen Szepsy Szent Tamás furmintját ízleltük (2007-es és 2008-as évjáratból), ezzel jó magasra tettük a lécet. :-) 25+1 tételt, 10 száraz és 16 édes bort kóstoltunk. Vak kóstolás volt, majd hármasával hasonlítottuk össze a borokat. Kóstoltunk: Szepsy-t (Szent Tamás, 2008), Demeter Zoli borait (Lapis 2006, Hárslevelű 2004), Árvay-t (Istenhegy furmint, 2006), Füleky Pince borát (Pallas furmint, 2004), Béres bort (Lőcse-furmint, 2004), Oremost (Mandolás, 2002), Hétfürtöst (Szerelmi hárs, 2001 és 1999), Gergely Vince borát (furmint, 2000), Dereszlát (Kabar hordóminta, 2009), Árvay bort (Édes élet cuvée - Sauska Krisztián esküvőjére készült, 2001), Demetervint (Kinga Cuvée, 2003), Homona Attila borát (Édes hármas), Tokay Royaltól (Áts Cuvée, 2002), Disznókőtől (aszúkat, 1993 és 1995), Gergely Vince aszúját (Úri borok, 6 putt., 1998), Szepsy aszúkat (1999, 2002, 2007), a kakukktojás egy rajnai Tramini volt (Gran Cru).
A borokat pontoztuk (max 100p.), majd összesítettük a pontokat:
I. Szepsy - Szent Tamás (2008)
II. Oremos - Mandolás Furmint (2002)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése